WPQuick.nl
WordPress Plugin

Wat zijn WordPress plugins?

Wat zijn WordPress plugins en hoe werken ze?

Wat zijn WordPress plugins?

 

Wat zijn WordPress plugins en hoe werken ze? Plugins zijn een belangrijk onderdeel van het WordPress systeem en ze zijn essentieel voor het bouwen van websites met WordPress. In deze beginnershandleiding leggen we uit wat WordPress plugins zijn en hoe ze werken.


Inhoud


Wat zijn WordPress Plugins?

WordPress plugins zijn apps waarmee je nieuwe functionaliteit aan je WordPress website kan toevoegen. Precies zoals apps dat doen voor je smartphone. Er zijn momenteel meer dan 50.000 gratis plugins beschikbaar in de WordPress.org plugin directory. Duizenden meer zijn beschikbaar van websites van derden zoals Github. Bovendien zijn er ook duizenden premium WordPress plugins die worden verkocht door individuele ontwikkelaars en bedrijven.. In 2003 is WordPress begonnen als een eenvoudige tool om je te helpen een blog te starten. In de loop der jaren is het dankzij voornamelijk plugins uitgegroeid tot een krachtig contentmanagementsysteem.

WordPress Plugins

Meer dan 50.000 plugins zijn beschikbaar

Wat kunnen WordPress plugins doen?

WordPress plugins zijn kleine software apps die integreren met de WordPress software. Hiermee kan je bijna elk soort website maken met WordPress, dus niet alleen blogs. Wat je ook probeert te doen op je WordPress site, het is mogelijk dankzij plugins. Als de functie niet beschikbaar is in standaard WordPress, dan is daar zeker een plugin voor beschikbaar. Er zijn WordPress plugins om de SEO te verbeteren, de prestaties te verbeteren, contactformulieren, socialemediaknoppen toe te voegen, galerijen te maken en nog veel meer. Plug-ins kunnen klein zijn en bieden slechts één kleine functie (zoals het toevoegen van een afbeelding aan de zijbalk). Of ze kunnen ook vrij groot zijn en ook als hun eigen platform fungeren.

Hoe werken WordPress plugins?

WordPress is zo geschreven dat andere ontwikkelaars er hun eigen code aan kunnen toevoegen. De WordPress plugin API biedt een robuuste set opties waarmee ontwikkelaars bestaande WordPress functionaliteit kunnen wijzigen of nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen. Met WordPress kunnen ontwikkelaars ook gegevens opslaan in de WordPress database. Elke WordPress plugin die op je website is geïnstalleerd, wordt geregistreerd in uw WordPress database. Je kan ze op elk moment activeren en deactiveren.

Plugin overzicht

Plugin overzicht in de wp-admin omgeving

Bij elk bezoek maakt WordPress verbinding met de database, laadt de software en laadt vervolgens je actieve plugins. Al deze code wordt op je server verwerkt en vervolgens naar de browser van de gebruiker gestuurd.

Hoe vind ik WordPress plugins en installeer ik ze?

Je kan gratis WordPress plugins vinden door naar de WordPress.org plugin directory te gaan of je kan ze ook rechtstreeks vanuit je WordPress beheeromgeving vinden. Ga gewoon naar Plugins » Nieuwe plugin toevoegen en zoek door de naam of functionaliteit van de plugin te typen die je wilt toevoegen.

plugins toevoegen

Eenvoudig plugins toevoegen

Zoekresultaten in het WordPress beheeromgeving zijn echter niet altijd nuttig, omdat ze beperkt zijn tot alleen gratis plugins. De meeste beginners vinden het moeilijk om te beslissen welke plugin het beste is voor de klus. Een andere benadering is om te zoeken naar aanbevelingen en tutorials voor plugins.

Wat is een goede gratis plugin voor WordPress?

✅ Het is belangrijk dat een plugin regelmatig wordt onderhouden

Wat is het voordeel van gratis plugins?

? Het voordeel is dat je allerlei WordPress plugins gratis kan testen.

Waarom zou ik een populaire gratis plugin kiezen?

⚠ De voornaamste reden is dat deze plugins regelmatig worden onderhouden. Daardoor loop je minder gevaar op beveiligings-problemen.

Reageer